Termin | ZAJĘCIA ODWOŁANE |
---|---|
Czas trwania |
Lekcja I, godz. 10:00-11:30 Lekcja II, godz. 11:45-13:15 Lekcja III, godz 13:30-15:00 ok. 1,5 godz. |
Cena | 500 zł / grupa + bilety wstępu |
Ilość uczestników | do 45 osób |
Odbiorca | wychowankowie przedszkola oraz dzieci i młodzież szkolna |
REZERWACJA lekcji odbywa się dwuetapowo:
- Zamówienie należy złożyć drogą telefoniczną – Dział Udostępniania i Edukacji Muzeum – pod nr tel. 774743021, 774572349 wew. 114, 115, 214.
- Zarezerwowany temat oraz termin lekcji (po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym), należy potwierdzić, uzupełniając i wysyłając formularz potwierdzenia rezerwacji – faxem na numer: 77 474 30 21 lub pocztą elektroniczną na e-mail: sekretariat@muzeumwsiopolskiej.pl, nie później niż w ciągu 7 dni od ustalenia terminu lekcji przez Muzeum. Jeśli potwierdzenie nie zostanie dostarczone do Muzeum w określonym terminie, wstępna rezerwacja zostanie anulowana.
- Druk potwierdzenia rezerwacji znajduje się przy poszczególnych tematach lekcyjnych.
Do pobrania:
potwierdzenie_lekcji_od_ziarenka_do_bochenka
Opis
Celem lekcji jest omówienie roli chleba w życiu człowieka, zapoznanie ze zwyczajami związanymi z jego wypiekiem, pokazanie miejsca chleba w literaturze ludowej i przysłowiach oraz przedstawienie sposobów mielenia zboża na dawnej wsi. Elementem lekcji jest samodzielne wykonanie bułeczek z świeżego ciasta, ich wypiek oraz degustacja chleba, wypieczonego według starych receptur w zabytkowym piecu z Rudziczki.
KONTAKT Dział Udostępniania i Edukacji
rezerwacja lekcji muzealnych | E-MAIL edukacja@muzeumwsiopolskiej.pl |
TELEFON 77 457 23 49, wew. 114, 115, 214 |