Od ziarenka do bochenka

Termin: 31.05-3.03.2022 / brak wolnych miejsc
oraz
27-30.09.2022
Godziny lekcji muzealnych:
10:30-12:00 oraz 12:30-14:00
Liczba uczestników: 25 osób
Cena: 550,00 zł / grupa + obowiązkowy zakup biletów wstępu do Muzeum

Opis

Celem lekcji jest omówienie roli chleba w życiu człowieka, zapoznanie ze zwyczajami związanymi z jego wypiekiem, pokazanie miejsca chleba w literaturze ludowej i przysłowiach oraz przedstawienie sposobów mielenia zboża na dawnej wsi. Elementem lekcji jest samodzielne wykonanie bułeczek z świeżego ciasta oraz ich wypiek w zabytkowym piecu z Rudziczki.

Rezerwacja – Dział Udostępniania i Edukacji

REZERWACJA lekcji odbywa się dwuetapowo:

  • Zamówienie należy złożyć drogą telefoniczną – Dział Udostępniania i Edukacji Muzeum pod numerem telefonu: 774743021, 774572349 wew. 114, 115, 214.
  • Zarezerwowany temat oraz termin lekcji (po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym), należy potwierdzić, uzupełniając i wysyłając formularz potwierdzenia rezerwacji pocztą elektroniczną na e-mail: sekretariat@muzeumwsiopolskiej.pl,  nie później niż w ciągu 7 dni od ustalenia terminu lekcji przez Muzeum. Jeśli potwierdzenie nie zostanie dostarczone do Muzeum w określonym terminie, wstępna rezerwacja zostanie anulowana.

Pobierz formularz potwierdzenia rezerwacji.

lekcje muzealne "Od ziarenka do bochenka"