Tradycyjne sposoby zdobienia jaj wielkanocnych – kroszonka i wytrawianka

UWAGA: BRAK WOLNYCH TERMINÓW ZAJĘĆ

Termin: 22-25.03.2022 /oraz/ 29.03-1.04.2022
Godziny lekcji muzealnych:
10:30-11:30 oraz 12:00-13:00
Liczba uczestników: 25 osób
Cena: 400,00 zł / grupa

Zakup biletów wstępu uprawnia do zwiedzania – spaceru po ekspozycji muzealnej.

Uwaga! Na lekcję muzealną, każdy uczestnik musi przywieźć 2 ugotowane i zabarwione na ciemny kolor jajka.

Opis

Lekcja muzealna o charakterze warsztatowym. Uczestnicy zostaną zapoznani z tradycyjnymi technikami zdobienia jaj wielkanocnych: techniką rytowniczą (kroszonka) i wytrawiania octem (wytrawianka). Następnie, pod czujnym okiem lokalnych twórczyń ludowych, przystąpią do samodzielnej pracy zdobniczej. 

Rezerwacja – Dział Udostępniania i Edukacji

REZERWACJA lekcji odbywa się dwuetapowo:

  • Zamówienie należy złożyć drogą telefoniczną – Dział Udostępniania i Edukacji Muzeum pod numerem telefonu: 774743021, 774572349 wew. 114, 115, 214.
  • Zarezerwowany temat oraz termin lekcji (po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym), należy potwierdzić, uzupełniając i wysyłając formularz potwierdzenia rezerwacji pocztą elektroniczną na e-mail: sekretariat@muzeumwsiopolskiej.pl,  nie później niż w ciągu 7 dni od ustalenia terminu lekcji przez Muzeum. Jeśli potwierdzenie nie zostanie dostarczone do Muzeum w określonym terminie, wstępna rezerwacja zostanie anulowana.

Pobierz formularz potwierdzenia rezerwacji.